Een flits door de tijd

In 1543 werd Borgwal eigendom van Floris de Montaigne, graaf van Potteles. In de 17e eeuw ging de eigendom over naar de Gentse bisschop Antonius Triest die het als buitenverblijf gebruikte. In de 18e eeuw trok de familie Preudhomme d'Hailly in, en na de onafhankelijkheid van België werd het domein eigendom van weduwe Pierre Malfait-Baertsoen die ook de barokke spiegelzaal en de buskapel Amélie liet bijbouwen. Tot 1975 bleef het kasteel in handen van Graaf Goethals de Mude waarna het domein overging naar de Broeders van Liefde tot 2012.

In ere hersteld

In 2012 werd het kasteel privéeigendom van de broers Garret en Kenneth Van den Berghe. Zij restaureerden het eeuwenoude kasteel volledig in de periode 2013- 2015. Vandaag wordt het kasteel door de gebroeders Van den Berghe als uitvalsbasis gebruikt voor hun vastgoed-, bouw- en renovatiebedrijven. En als uitnodigend decor voor uw bezoek of intakegesprek.

Publiektoegankelijk

Kasteel Borgwal staat alvast op de inventaris van het bouwkundig erfgoed. Ook het domein van 18 ha is parkdomein en dus publiektoegankelijk op bepaalde uren waardoor het jaarlijks vele wandelaars aantrekt.